Jeg startet som professor ved institutt for teknisk kybernetikk fra 1. juni 2019, etter å ha vært ansatt på institutt for maskinteknikk og produksjon siden 2014. Mitt interesse (og ansvars-) område er konstruksjon, metodeutvikling og analyser som bidrar til sikre og pålitelige instrumenteringssystemer.
I 1993 avsluttet jeg min master på teknisk kybernetikk, NTH, med tittel «Matematisk modellering, simulering, reguleringsstrategiutvikling for oljepumpeanlegg på Ekofisk». Dette ble starten på min yrkeskarriere som i hovedtrekk har vært knyttet til olje-og gassvirksomheten:
I løpet yrkeskarrieren har jeg engasjert meg i nettverk og forum knyttet til instrumenterte sikkerhetssystemer. Eksempler:
For tiden er jeg aller mest engasjert i prosjekt som SINTEF leder innenfor digitalisering og interoperabilitet for design og oppfølging av instrumenterte sikkerhetssystemer, første gangen som APOS prosjektet i 2019-2023 og nå APOS 2.0 som foregår i perioden 2023-2027. Åpne rapporter publiseres via PDS forum via menyene APOS og APOS 2.0.
Andre engasjement som kombinerer forsking og industrikontakt er SFI AutoShip - her veileder jeg en PhD student. Se: SFI AutoShip. Veileder også PhD studenter som ble ansatt i prosjektet SFI SUBPRO og i videreføringen SUBPRO-ZERO. Noe av arbeidet her bygger på et avsluttet prosjekt Safety 4.0, et forskningsprosjekt ledet som ble ledet av DNV-GL.
Har også kontaktnett innfor jernbane (BaneNOR) i forbindelse med signalanlegg (ERTMS og «de gamle» NSB-94, NSI-63 etc) og systemer for å gi sikker tilgang til arbeid på spor. Samarbeid med flere av aktørene som bidrar med sikkerhets og pålitelighetsanalyser i ulike bransjer: DNV-GL, Safetec, Lloyds Register Consulting og ikke minst SINTEF Digital (som i dag inkluderer sikkerhet og pålitelighetsmiljøet). Mer informasjon om meg (og som oppdateres mer jevnlig) finnes her:
Kort oppsummert om min yrkeskarriere er at kyberntikkere kan jobbe med det meste!
Jeg er leder for hovedprofilen «systemteknikk og sikkerhet» som du finner beskrevet her:
Fra høsten 2021 tilbyr jeg følgende studentoppgaver:
I forbindelse med veiledningsaktivitet har jeg opprettet en side der jeg beskriver relevant litteratur innenfor risikoanalyse, pålitelighetsanalyse og cybersikkkerhet.
Jeg underviser:
Våren 2019 foreleste jeg for første gang TTK 4175 - instrumenteringssystemer, et fag som tidligere ble forelest av Tor Onshus (nå Professor emeritus). Mer informasjon om dette faget finner dere her:
En liste over relevant litteratur innenfor pålitelighet, sikkerhet og cybersikkerhet kan finnes her eller ved å klikke inn på:
Alt er knyttet til industrielle kontroll- og sikkerhetssystemer.